I Danmark er det fagbevægelsens opgave at sikre, at de nye lønmodtagere også kan gå på arbejde under danske OK-forhold.

Kongressen får indblik i to migrantarbejderes historie ? Jean Gocotano fra Filippinerne, som er tidligere au pair i Danmark og som nu arbejder for FOA med at hjælpe au pairs i Danmark. Den anden historie handler om Marius Neculai fra Rumænien. Marius var en af de udenlandske arbejdere på Metro Cityringen som blev snydt af den italienske entreprenør Cipa. 3F vandt en faglig voldgift og han var en af dem, der fik glæde af den sejr.

? For mange mennesker er migration den eneste vej til at kunne forsørge familien. Økonomisk hjælp til mor og far eller penge som kan hjælpe søskende med at betale for uddannelse er blandt årsagerne til at forlade hjemlandet. Vi i den danske fagbevægelse skal sørge for, at de også arbejder på danske vilkår, udtaler LO-sekretær Marie-Louise Knuppert.

Kongressen kommer til at tage stilling til nogle af de dilemmaer som arbejdsmigration stiller os overfor.

? Det er vigtigt, at vi i fagbevægelsen kan tale åbent om, at globaliseringen ikke kun betyder, at arbejdspladser flytter ud af landet. Men at vi også får flere og flere kolleger, som er rejst hertil fra andre lande. Med drømme og håb om en bedre fremtid. Derfor tager vi fat om det på LO?s kongres, slutter LO-sekretær Marie-Louise Knuppert.

Kongresdeltagerne vil møde Sharan Burrow, der er generalsekretær i den globale faglige organisation ITUC (International Trade Union Confederation) eller IFS (den internationale faglige sammenslutning) og Luca Vinsentini, nyvalgt generalsekretær for ETUC (European Trade Union Confederation) eller EFS (den europæiske faglige sammenslutning).

Kontakt: Leder af LO?s EU og internationale afdeling, Stephan Agger, tlf. 5132 2556 .