? Et nyt dagpengesystem skal sikre, at færre falder ud. Desuden skal genoptjeningen være mere fleksibel, og det skal være mere attraktivt at tage korte job. Det er langt hen ad vejen præcis det, vi har fået, og det vil jeg holde fast i, at vi skal være tilfredse med, sagde Harald Børsting.

Til de delegerede, der kritiserede finansieringen af de kommende dagpengeændringer, sagde han.

? Vi var nødt til at pege på en del af finansieringen for at få de elementer igennem, som vi så brændende ønskede os. Alternativet var, at flertallet i kommissionen sendte regningen videre til de langtidsledige. Det undgik vi, sagde Harald Børsting, der selv sad med i Dagpengekommissionen.

Der er tilført nye penge
Til kritikken af Dagpengekommissionens forslag om karensdage, sagde han:

? Jeg hører jeres kritik, og jeg hører jeres bekymring for, at de unge nyuddannede rammes for hårdt. Omvendt vil jeg også tillade mig at glæde mig over at der er tilført nye penge til systemet, sagde Harald Børsting.

Han var dog samtidig helt enig med kritikerne i, at forslaget om at skelne mellem forsørgere og ikke forsørgere i et kommende dagpengesystem er noget makværk.

Social dumping
Et andet emne, der ligger de delegerede på sinde, er de utallige sager om underbetaling og ringe arbejdsvilkår for udenlandske lønmodtagere i Danmark. Harald Børsting var enig i at intensivere kampen mod social dumping.

? Vi skal fortsætte med at opfordre kommunerne til at indgå sociale klausuler, sagde Harald Børsting, der samtidig holdt fast i, at kædeansvar, hvor hovedentreprenøren i fx et byggeprojekt skal pålægges kædeansvar, er noget, der hører hjemme i overenskomsten og ikke i lovgivningen.

Han ser frem til de kommende trepartsforhandlinger, da statsminister Lars Løkke Rasmussen tidligere har udtalt, at der skal være bedre rammer for håndtering af udenlandsk arbejdskraft.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.