En dagplejer fra Holstebro, en slagter fra Rønne, en lastvognsmekaniker fra Aalborg og en kontorassistent fra Næstved var blandt de allerførste, der kom på scenen, da LO indledte sin kongres i Aalborg i dag.

De fire ? Helle Irene Bøgh Højland, Heidi Juhl Pedersen, Thomas Lehné Witt Hansen og Tom Myrrhøj Nielsen ? er alle fagligt aktive. Og de blev kaldt på scenen for at modtage TR-prisen som anerkendelse af det særlige arbejde, de gør for deres kolleger.

? LO-fagbevægelsen tæller næsten en million medlemmer. Flere tusinde af dem yder en ekstraordinær frivillig indsats i hverdagen som tillidsrepræsentanter eller sikkerhedsrepræsentanter. Hver dag arbejder de for at bevare og udvikle lønmodtagernes rettigheder. Uden deres indsats ville vi ikke være den bevægelse, som vi alle er stolte over og kæmper for hver dag året rundt. Vi har meget at takke dem for, sagde LO?s næstformand Lizette Risgaard.

Faglig kamp på Bornholm
Lizette Risgaard understregede, at det i høj grad også gælder årets prismodtagere.

Helle Irene Bøgh Højland er medlem af FOA og fællestillidsrepræsentant for dagplejerne i Holstebro Kommune. Hun får prisen, fordi hun altid udtrykker sympati for de svageste kolleger, er en god konfliktløser og gør en kæmpeindsats i MED-systemet, hvor hun sikrer indflydelse helt ud i det yderste led. Helle Irene Bøgh Højland er også stærkt medvirkende til, at Holstebro i dag har motorik- og naturplejere.

Thomas Lehné Witt Hansen, medlem af NNF og tillidsrepræsentant på Danish Crown i Rønne, får prisen for det arbejdede, han præsterede, da han sidste år navigerede kollegerne gennem en omfattende faglig kamp, der endte med at bevare arbejdspladsen på Bornholm.

HK-Politiet ? en attraktiv arbejdsplads
Tom Myrrhøj Nielsen, lastvognsmekaniker og medlem af Dansk Metal, får prisen for det engagement, han først som arbejdsmiljørepræsentant og nu som tillidsrepræsentant har lagt i det faglige arbejde på I.M. Stiholt A/S i Nordjylland. Her har Tom Myrrhøj Nielsen været med til at sætte mænds sundhed på dagsordenen ? eksempelvis gennem projektet ?Trivsel på otte cylindre? og sit arbejde med stressvejleder-uddannelsen. Han er også medarbejdervalgt medlem af A/S-bestyrelsen på I.M. Stiholt ? og medvirkede til at føre virksomheden gennem finanskrisen.

Heidi Juhl Pedersen er ansat ved Sydsjællands og Lollands-Falster Politi, hvor hun er administrativ medarbejder i anklagemyndigheden. Heidi Juhl Pedersen får TR-prisen, fordi hun som landsformand for HK-Politiet i høj grad har rettet opmærksomheden mod hk?ernes arbejde og kompetenceudvikling. Hun har bidraget til, at de fortsat har en attraktiv arbejdsplads ? og udgør en attraktiv arbejdskraft. Heidi Juhl Pedersen fremhæves som både konstruktiv og anerkendende ? også når der er uenighed. Og endelig har hun, som det blev fremhævet, fået ændret HK-Politiets rolle fra at være en overset og ubetydelig spiller til at være en stærk og indflydelsesrig samarbejdspartner.

Tak ? på alles vegne
Thomas Lehné Witt Hansen havde påtaget sig opgaven at sige tak. Og et gjorde han ikke bare på de fire prisvinderes vegne. Han tillod sig at dele prisen med alle tillidsrepræsentanter i LO-fagbevægelsen.

? Vi fire gør bare det, vores kolleger har valgt os til, sagde den bornholmske tillidsrepræsentant beskedent og understregede, at der ? om muligt ? er endnu mere brug for tillidsrepræsentanter nu end tidligere.

? De folk, der kalder tr-systemet for ?gammeldags?, tager fejl. Der er mere end nogensinde brug for, at vi lønmodtagere står sammen. Det styrker ikke kun os. Det styrker også arbejdsgiverne, sagde han.

Det er LO, der udvælger modtagerne af TR-prisen ? efter indstilling fra fagforeninger og forbund. Som tak for deres særlige indsats drager de fire på faglig studietur til Kina næste år.

Kontakt: Pressekonsulent Morten Bruun, tlf. 29 89 16 16.