Integration i fokus
? De mange ankomne flygtninge er både en udfordring og en mulighed for Danmark. Det er en udfordring at sikre en ordentligt integration ? men hvis vi løfter den opgave, så er der unikke muligheder for, at de kan blive supplement til at øge arbejdsstyrken og sikre den nødvendige arbejdskraft til dansk erhvervsliv, fastslår LO-sekretær Ejner K. Holst.

Startydelse og indslusningsløn er ikke vejen frem
I LO mener man ikke, at startydelse og indslusningsløn er de rigtige værktøjer, når det handler om at sikre en vellykket integration.

? Startydelsen til flygtninge er ikke vejen frem, og jeg tvivler stærkt på, at det vil føre til en hensigtsmæssig integration. Vi skal have fokus på at uddanne og opkvalificere disse mennesker ? ikke gøre dem fattige, understreger Ejner K. Holst.

? Indslusningsløn er heller ikke en gangbar løsning. Flygtningesituationen er alt for vigtig til et ideologisk fremstød for indslusningsløn, siger Ejner K. Holst og fortsætter:

? Vi har i dag andre tilbud, som er næsten omkostningsfrie for virksomhederne, og hvor der samtidig er et særligt fokus på at få opkvalificeret den enkelte, så vedkommende kan indtræde i ordinært job. Indslusningsløn er ikke et redskab for integration ? men et udtryk for en generel interesse i at trykke lønnen på det danske arbejdsmarked, lyder det fra Ejner K. Holst.

Målrettet beskæftigelsesindsats
LO peger på, at en målrettet beskæftigelsesindsats over for flygtninge vil hjælpe dem i arbejde og uddannelse.

? En målrettet indsats vil hjælpe den enkelte. Vi skal sikre, at der hurtigt foretages en kompetenceafklaring, og at man derefter finder den rette vej ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. Det kan gøres via trappemodeller, jobpakkemodeller og individuelle uddannelsesforløb, slutter Ejner K. Holst.

LO hilser regeringens initiativ velkommen og deltager gerne i en målrettet integrationsindsats med fokus på viden om effekter, og redskaber der virker.

Kontakt: Kommunikationskonsulent Stine Luise Hansen, tlf. 3524 6034 / 2335 8370.