Importen faldt med 3,6 pct. i juli. Samlet set betyder det, at det fortsat store overskud på handelsbalancen (ekskl. skibe, fly mv.) steg 0,5 mia. kr. i forhold til juni, og overskuddet er nu på 5,2 mia. kr.

? Eksporten har haft et svært forår efter solide stigninger i starten af året, og faldet i juli tyder på, at også sommeren har været hård ved eksportvirksomhederne. Der er dog flere tegn på, at faldet snart vil blive afløst af stigninger igen, udtaler økonom i LO, Mette Hørdum Larsen.

Stærk konkurrenceevne kommer dansk eksport til gavn
? Væksten er på vej op i udlandet, og det er en af de væsentlige grunde til, at eksporten forventes at blive styrket fremadrettet. Blandt eurolandene er den økonomiske udvikling stadig moderat, men der tegner sig efterhånden et billede af fremgang i de fleste lande. Uden for euroområdet fortsætter opsvinget i Storbritannien, Sverige og USA, som også er blandt Danmarks vigtige samhandelslande, fortsætter hun.

? Derudover peger den seneste udvikling i Danmarks og udlandets lønudvikling på en fortsat stærk lønkonkurrenceevne herhjemme. Det giver de danske virksomheder fine muligheder for at opnå gavn af den lidt stærkere økonomiske vækst i udlandet. Det ventes at give sig udslag i stigende eksport, slutter Mette Hørdum Larsen.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14 eller økonom Mette Hørdum, tlf. 35 24 60 77.