? Vi indgik for få måneder siden en reform, der betyder højere kvalitet på erhvervsuddannelserne. Det gjorde vi for at tiltrække flere unge, så vi har de faglærte, der er behov for i fremtiden. Derfor giver regeringens nye besparelser simpelthen ikke mening, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Kommentaren kommer i anledning af regeringens udmelding i Politiken i dag, hvor regeringen lægger op til at skære to procent på samtlige uddannelsesinstitutioner om året de næste tre år.

? Det er en uhyre kortsigtet strategi. Det svarer jo til, at kartoffelavlerne kun puttede en plante i hvert andet hul? Det kan godt være, at de sparer lidt, men udbyttet bliver jo tilsvarende ringe, siger Ejner K. Holst.

Rammer også efteruddannelserne
Udover at ramme erhvervsuddannelserne, rammer besparelserne også lønmodtagernes efteruddannelsesmuligheder på fx erhvervsakademierne og AMU.

? Folk har super gode muligheder for at få job, når de har efteruddannet sig på et erhvervsakademi eller har fået det AMU-kursus, de stod og manglede. Så igen er besparelserne kortsigtede ? og helt forfejlede. Det her er vi slet ikke færdige med at diskutere, siger Ejner K. Holst.

? Ministrene taler om at vise samfundssind. Dette er ikke samfundssind ? det er samfundsskadeligt. Rigtigt samfundssind er at sikre, at vi har den bedst mulige kvalitet i vore uddannelser. Det er det der sikrer, at vi kan klare os i den globale konkurrence, siger Ejner K. Holst.

Kontakt: Pressekonsulent, Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.