FTF tager afstand fra regeringens genindførelse af optjeningsprincippet for ret til børnetilskud og børne- og ungeydelse for flygtninge med henvisning til, at regeringens samlede økonomiske stramninger for flygtningefamilier, øger fattigdom og ulighed i Danmark.
Lovforslaget genindfører optjeningsprincippet for børnetilskud og børne- ungeydelse for flygtninge således, at retten til disse ydelser er betinget af, at mindst en af de personer, der har forsørgelsespligten, har haft bopæl eller beskæftigelse i Danmark i mindst 2 år indenfor de seneste 10 år. Lovforslaget bør ses i sammenhæng med regeringens samtidige forslag til indførelse af en integrationsydelse på SU-niveau, der også har til formål at gøre det mindre attraktivt for flygtninge at søge asyl i Danmark.
FTF tager afstand fra lovforslaget ud fra et fattigdomsperspektiv og vores arbejde for at reducere ulighed i Danmark. Forslaget vil, sammen med den meget lave integrationsydelse, øge antallet af fattige og især fattige børnefamilier i Danmark. Forslaget vil ramme udlændinges børn med øget risiko for at klare sig dårligere i skolen og i civilsamfundet generelt.