– Serviceforbundet/FPU?s ønske om overenskomst med Ryanair gælder for ansatte på baser i hele landet, uanset om det er København eller Billund. Derfor er det vigtigt, at Ryanair forstår, at så længe der er baser i Danmark, vil der blive iværksat sympatihandlinger fra den 18. juli i Københavns Lufthavn og fra den 23. juli i Billund og Tirstrup, siger LO?s næstformand Lizette Risgaard.

Brev til Ryanair
LO har i dag sendt et brev til Ryanair, hvor hovedorganisationen beder Ryanair dokumentere, hvordan de vil lukke basen i København.

? Vi forholder os udelukkende til, hvad Ryanair gør og ikke, hvad de siger. Det er ærgerligt, at Ryanair ikke ønsker at indgå en overenskomst med den danske fagbevægelsen, sådan som rigtig mange andre selskaber har gjort.

Ryanairs ansatte udsættes for urimelige vilkår
? Formålet med vores sympatihandlinger er at sætte en stopper for de helt urimelige vilkår, som ikke mindst kabinepersonalet i Ryanair udsættes for. De får lønninger helt ned på 4.000 kr. om måneden før skat, hvilket jo er helt umuligt at leve for, siger Lizette Risgaard.

? I Danmark har vi ikke en lovbaseret mindsteløn. Derfor er lønmodtagerne afhængige af, at deres arbejdsgiver indgår overenskomst med de relevante fagforeninger. Den model accepterer arbejdsgiverne fuldt ud, og langt de fleste arbejdspladser respekterer den danske model. Det må Ryanair også gøre, hvis de ønsker at være på det danske arbejdsmarked, siger Lizette Risgaard.

Se faktaark (pdf)
Se tidslinje og miniordbog (pdf)
Kontakt: Pressekonsulent, Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.