? Ryanair har desværre blankt afvist at indgå overenskomst med Serviceforbundet/FPU og hermed sikre deres ansatte løn- og arbejdsvilkår, der er i overensstemmelse med det danske arbejdsmarked. Derfor udsender LO nu andet sympatikonfliktvarsel, siger LO?s næstformand Lizette Risgaard.

Sympatikonfliktvarslet omfatter både Københavns, Aarhus og Billund Lufthavne. Sympatihandlinger kan starte i Københavns Lufthavn den 18. juli 2015 og resten af landet fra den 23. juli 2015. Begge dage fra almindelig arbejdstids begyndelse.

Følgende forbund er omfattet af sympatikonflikten: Serviceforbundet, 3F, Dansk Metal, HK/Privat, Dansk El-Forbund og Blik og Rør. Forbundenes medlemmer må ikke udføre arbejde vedrørende Ryanair. Derfor vil blandt andet funktioner som sikkerhedstjek, check-in, bagagehåndtering, påfyldning af brændstof, rengøring m.m. ikke vil blive udført.

Se tema om Ryanair-sagen her

Se faktaark (pdf)
Se tidslinje og miniordbog (pdf)

Læs 2. sympatikonfliktvarsel her (pdf)

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.