Midt i april lancerede LO og FTF kampagnen ?Sammen skaber vi værdi?. Her præsenterede de to hovedorganisationer 22 konkrete forslag til flere job, øget vækst og mere velfærd.

Nu får kandidater fra alle hjørner af det politiske danmarkskort mulighed for at forholde sig til forslagene, når LO og FTF inviterer til vælgermøder i ni byer over hele landet. Her vil 75 kandidater debattere, hvad de mener om dagpenge, social dumping, arbejdsmiljø, praktikpladser, underforbrug i den offentlige sektor og mange af de øvrige forslag i pakken fra de to hovedorganisationer.

Socialdemokraterne Bjarne Corydon og Maja Panduro, SF-formanden Pia Olsen Dyhr, den radikale Rasmus Helveg, Enhedslistens Henning Hyllested og Pernille Skipper, Venstres Søren Gade og Carl Holst, Liberal Alliances Mette Bock, de konservatives Brian Mikkelsen og Josephine Fock fra Alternativet er blandt de mange, der stiller op.

I LO og FTF, der tilsammen repræsenterer 100 fagforeninger og 1,5 millioner lønmodtagere, ser man frem til møderne:

? Det er i høj grad lønmodtagerne, der skaber værdi for Danmark. Det er simpelt hen dem, der er fundamentet for vores vækst og velfærd. Derfor er lønmodtagernes stemme vigtig, siger Anna Kirsten Olesen, formand for LO Aalborg.

Hun suppleres af Bertha Langhoff Hansen, formand for FTF Sjælland:

? En valgkamp handler jo om mange ting. Men vi er meget tilfredse med, at vi med vores landsdækkende stormøder får kandidaterne til at forholde sig til de 22 forslag fra LO og FTF, siger Bertha Langhoff Hansen.

I april viste en Epinion-måling, foretaget af LO og FTF, at 83 procent af vælgerne finder det vigtigt, at politikerne lytter til lønmodtagernes ønsker til, hvordan Danmark skal udvikle sig. Men kun 12 procent mener, at politikerne er gode til at sætte disse spørgsmål på dagsordenen.

? Det er altså noget, der optager vælgerne. Og vores mål er da også, at den kommende regering samler de 22 forslag op og sørger for, at lønmodtagernes ønsker også bliver skrevet ind i regeringsgrundlaget, siger Helle Nielsen, formand for LO Fyn.

LO og FTF?s vælgermøder finder sted 8. juni i Esbjerg, Aarhus, Aalborg, Odense, Slagelse, Aakirkeby og København, 9. juni i Silkeborg og 11. juni i Randers.

For yderligere information kontakt:
Morten Bruun, pressekonsulent LO: T 29 89 16 16 M
mbu@lo.dk