I gennemsnit havde omkring 33,7 procent af hele arbejdsstyrken aftenarbejde i 2013. Men andelen af faglærte og ufaglærte, der tjekker ind på arbejde om aftenen ligger ? i visse brancher ? på helt oppe omkring 50 procent (information og kommunikation, 49 pct. ? kan fx være call-centre m.m.). Og blandt dem er der en del forældre.

Folk ansat inden for handel og transport har også en høj andel af aftenarbejde (43 pct.), ligesom ansatte i fx sundhedssektoren, i den offentlige administration og i undervisning ligger over gennemsnittet (37,9 pct.). Det viser en kørsel, som LO har fået lavet fra Danmarks Statistik.

Indret børnepasningen efter virkeligheden
? Vi har i årevis forsøgt at få kommunerne til at tage hensyn til vores medlemsgrupper, der ofte har mere end svært ved at få deres familie- og arbejdsliv til at hænge sammen, siger LO?s næstformand Lizette Risgaard.

Kommentaren kommer i forbindelse med DR?s undersøgelse, der viser, at kun 309 ud af 3.281 kommunale og selvejende daginstitutioner har åbent efter kl. 17.00.

? Tilbud om børnepasning skal i højere grad matche forældrenes arbejdstider, end de gør i dag. Det er ikke det samme som, at børnene skal være længere tid i institution. Men i et andet tidsrum. Vi vil gerne i dialog med kommuner og ministeriet om at udvikle nogle modeller for børnepasning, der gør det muligt for flere LO-medlemmer at passe deres arbejde og få passet deres børn samtidig, siger Lizette Risgaard.

Læs undersøgelse om faglærte og ufaglærtes atypiske arbejdstider her

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.