Regeringen har i dag præsenteret den sidste del af en række vækstinitiativer. Regeringen foreslår bl.a. en kontantbonus til mennesker, som i lang tid har været på kontanthjælp og dermed udenfor arbejdsmarkedet.

I den forbindelse udtaler LO?s formand Harald Børsting:

  • Det er sympatisk og klogt at tilskynde ledige til at komme i arbejde. Og med indførelsen af en kontantbonus på 1.500 kr. om måneden i sidste halvår af 2015 gør regeringen det nu endnu mere attraktivt for kontakthjælpsmodtagerne at finde et job. Derfor hilser jeg forslaget velkomment.
  • Det betaler sig at arbejde i Danmark. Vi har haft mange debatter om det emne, især når det kommer til dagpengemodtagere. Vores egen gennemgang af industriens overenskomst og overenskomsten for butiksansatte viser, at indkomsten ved arbejde til mindstelønnen ligger over dagpengeniveauet. Mere præcist er gevinsten omkring 20 kr. pr. arbejdstime.
  • Danmark er på vej i den rigtige retning. Det går fremad både med beskæftigelsen og væksten. Det er til gavn for alle lønmodtagere og for Danmark. For LO er det helt centralt, at der er arbejde til vores medlemmer. De ønsker at arbejde og bidrage til fællesskabet.

For yderligere information kontakt kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen, LO, tlf. 2159 3387.