I LO er der glæde over regeringens beslutning om at afsætte ekstra 150 millioner kroner til udstyr på erhvervsskolerne. Både LO og Dansk Metal har flere gange påpeget, at erhvervsskolernes udstyr trænger til en opgradering.

? Det er helt afgørende, at både de unge på uddannelserne og i erhvervslivet oplever, at erhvervsskolerne kan matche den virkelighed, som eleverne møder i virksomhederne. Jeg er glad for, at der er blevet lyttet til fagbevægelsen, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Antallet af folkeskoleelever, der søger en erhvervsuddannelse som 1. prioritet, er faldet støt over de seneste 15 år: Mindre end hver femte søgte en erhvervsuddannelse som 1. prioritet i år mod hver tredje i 2001.

Nu håber Ejner K. Holst, at udsigten til en mere moderne maskinpark vil få positiv indflydelse på antallet af unge, der søger ind på erhvervsskolerne:

? Denne investering vil gøre erhvervsuddannelserne endnu mere attraktive for både elever og virksomheder. De unge kan nu få lov at prøve kræfter med den nyeste teknologi. Det kan nok ikke vende udviklingen alene, men det er et skridt i den rigtige retning.

Samtidig kan virksomhederne se frem til at få lærlinge ud, som er helt fremme på det teknologiske område. Og det bør også afspejle sig i virksomhedernes lyst til at oprette praktikpladser, hvor 12.000 elever leder efter virksomhedspraktik:

? Med endnu bedre udstyr er der nu slet ingen undskyldning for, at virksomhederne ikke at tage lærlinge og elever. Og det får vi brug for, så vi ikke kommer til at mangle faglærte til at sikre fortsat udvikling af vores fælles samfund, siger Ejner K. Holst.

Yderligere information kontakt kommunikationskonsulent Troels Gadegaard Frølich, tlf. 3658 8043.