Nej, i fagbevægelsen gør vi, hvad vi kan for at samle os og gøre bevægelsen stærkere. Ikke for fagbevægelsens egen skyld, men fordi vi med samarbejde og visioner for fremtiden kan sikre medlemmerne mere indflydelse på deres liv og arbejde.  
LO og FTF har arbejdet tæt sammen i de sidste to år. Vi har opnået meget i vores samarbejde. Senest har vi udarbejdet et valgoplæg med 22 konkrete forslag i kampagnen ”SAMMEN SKABER VI VÆRDI”.
For det er lønmodtagernes arbejde, der skaber værdierne i Danmark. Både de menneskelige værdier, hvor vi som samfund tager os af hinanden, og de økonomiske værdier, der fylder Fælleskassen og betaler velfælden.
Derfor skal politikerne lytte til lønmodtagerne forslag – ikke kun for at fiske stemmer til valget, men for fordi det gir mening for hele samfundet. Heldigvis har mange politikere taget godt imod vores forslag. Lad mig blot nævne nogle af vores fremragende forslag: Vi har fremlagt en investeringsplan, der skal skabe flere job 9 principper for et nyt dagpengesystem, hvor mange færre falder ud Krav om bedre velfærd og stop for fyringsrunder i den offentlige sektor Krav om bedre arbejdsmiljø – ikke mindst en større indsats mod stress Krav om stop for social dumping.  
Vi ønsker blandt andet at gøre offentlige og private arbejdspladser bedre, så de kan skabe kvalitet i arbejdet med borgere og produkter. Og dermed skabe nye job. Offentligt/privat samarbejde, energirenoveringer, infrastruktur-investeringer og en mere jobskabende by- og landzonelov – er bare nogle af vores forslag.
Vi vil også bremse forslaget om nulvækst i den offentlige sektor, som både Venstre og Konservative er på tur med. Deres svar på flere arbejdspladser er 0-vækst i den offentlige sektor, hvilket er lig med nedskæringer. Finansministeriet har beregnet, at hvis Løkkes nulvækst bliver gennemført, vil der blive sparet 32.000 stillinger væk i den offentlige sektor. Det er helt og aldeles uholdbart i en tid, hvor borgerne kræver bedre velfærd og befolkningen samtidig vokser, og der bliver flere ældre med behov for sundhedsydelser og pleje.
Vi vil gerne være med til at arbejde smartere og fx spare overflødigt bureaukrati væk, men de offentligt ansatte kan ikke bare løbe stærkere og dække en voksende befolknings behov med risiko for at knække deres eget helbred.
På samme måde skal vi have stoppet, at kommunerne af frygt for budgetloven ikke bruger alle de penge, de får bevilget. Underforbruget i kommunerne har kostet mere end 15.000 arbejdspladser de seneste år, hvilket er helt gak i låget. Job der kunne ha forbedret kvaliteten og indbragt skattekroner til fælleskassen. Jeg bliver faktisk vred, når politikere tror, at den offentlige sektor er en del af problemet og ikke en del af løsningen.
De tager fejl – den offentlige og den private sektor er hinandens forudsætninger og bør arbejde endnu tættere sammen – det skal vi hjælpe med bl.a. ved at gøre det lettere for pensionsselskaber at investere og skabe nye job sammen med de offentlige parter.  
Vi har i vores fælles LO/FTF-valgoplæg opstillet principper for et nyt dagpengesystem. For vi må aldrig glemme, at alle kan blive ramt af arbejdsløshed. Og det er et fælles ansvar at hjælpe de, der mister deres arbejde eller aldrig har fået et. Vi siger med vores principper at det skal være lettere at genoptjene dagpenge, så færre falder ud af dagpengesystemet. Det er ude i hampen, at et forsikringssystem der skal skabe tryghed, er blevet et udstødningssystem. Og bare rolig: Vi taler ikke kun.
Både LO og FTF sidder i dagpengekommissionen, hvor vi bringer de 9 principper ind i arbejdet, så vi kan få et bedre system, end det vi kender i dag.   For mig er ulighed noget fanden har skabt! Ulighed fører til fattigdom, marginalisering og ustabilitet. Vi skal arbejde imod uligheden.
Det gælder både uligheden i sundhed og uligheden i arbejdslivet. Vi skal som samfund også sikre dem, der ikke kan arbejde. Vi har brug for, at der bliver investeret i fællesskabet. Investeret i det enkelte menneske. Det er solidaritet! Og det går aldrig af mode! Uddannelse er en af vejene til et bedre arbejdsliv – vi skal derfor bruge en pæn del af vores fælles værdier på at skabe gode uddannelsesmuligheder for de ufaglærte – og gode muligheder for efter- og videreuddannelse for grupper, der har brug for ny viden i deres arbejdsliv.  
Vi skal styrke kampen mod social dumping. Vi skal ikke acceptere, at den danske model ødelægges, og at virksomheder kan slippe afsted med at underbetale ansatte. Når man arbejder i Danmark skal det være på danske løn og ansættelsesvilkår.
I fagbevægelsen skal vi fortsætte kampen for at overenskomstdække virksomheder i Danmark. Det gælder både til lands, til vands og i luften. Danmark har brug for udenlandsk arbejdskraft, og vi skal tage godt imod udenlandske firmaer og deres ansatte, der er mere end velkomne til at lave forretning her. Når bare det er på ordentlige vilkår, som de er afspejlet i de danske overenskomster.
Det vil vi ikke gå på kompromis med! Fagbevægelsen gør en forskel, når vi samler vores kræfter, så bak om den faglige kamp, hvor I kan. Det gælder fx Flyvebranchen Personale Unions kampagne ”Luftens Helte” mod social dumping inden for luftfart.  
I dag er det arbejdernes internationale kampdag – en dag hvor vi tænker på vores historie, men også en dag hvor vi tænker på solidaritet med venner og kolleger i verden. Vi oplever i øjeblikket store flygtningestrømme, som søger væk fra krig og nød. Jeg ved godt, at vi ikke kan huse alle, men vi må ikke blive så bange for andre, at vi glemmer vores med menneskelighed. Vi har før hjulpet – vi kan gøre det igen.  
Kære venner:
Vi når kun vores mål om et bedre Danmark, hvis vi står sammen og i fællesskab sætter de dagsordner, som lønmodtagerne er optaget af. Og apropos vores kampagne ”Sammen skaber vi værdi”, så har mange af jer sikkert hørt, at LO og FTF overvejer, om vi skal skabe en ny fælles hovedorganisation. Om det bliver til noget må tiden vise – jeg mener, at der er langt mere, der samler end skiller os.
Jeg mener, at SAMMEN SKABER VI VÆRDI.
Tak fordi I kom i dag og viste, at vi står sammen.
Rigtig god 1. maj!