Regeringen har den 29. april nedsat en tænketank, der både skal understøtte intentionerne om en senere tilbagetrækning og mulighederne for et godt seniorarbejdsliv.

? Fagbevægelsen har længe påpeget, at mange lønmodtagere ikke kan blive ved, til de er 68 år. Fx på grund af hårde fysiske og psykiske job eller manglende kompetencer. Derfor er det helt afgørende at finde løsninger, så alle får en god afslutning på deres arbejdsliv, siger Ejner K. Holst.

? Vi har brug for at finde ud af, hvad der virker ude på virksomhederne, så vi kan få udviklet en god seniorpolitik til gavn for LO?s medlemmer. Og vi har brug for at kende den indsats, som er god til netop at hjælpe de arbejdsløse seniorer tilbage i arbejde, siger Ejner K. Holst.

Tænketanken bør se på hele arbejdslivet
Tænketanken skal ifølge kommissoriet fokusere på personer, der højst er fem år fra efterlønsalderen.

? I mine øjne er det svært at komme udenom at se på forebyggelse ? både i relation til arbejdsmiljøet og i udvikling af kompetencerne. Hvis vi skal undgå, at seniorer trækker sig tilbage tidligt, så bør tænketanken selvfølgelig også se på årene forud, siger Ejner K. Holst.

LO med i tænketanken
Tænketanken kommer til at bestå af arbejdsmarkedets parter samt af eksterne repræsentanter. Formand for tænketanken bliver tidligere overborgmester og nuværende adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen. LO bliver repræsenteret med tre medlemmer.

? Vi er meget tilfredse med at være repræsenteret i tænketanken, og at seniorpolitik nu sættes højere på dagsordenen. Alle lønmodtager har krav på et værdigt og udviklende arbejdsliv fra start til slut, siger Ejner K. Holst.

Tænketanken påbegynder arbejdet nu og slutter i 2. halvår 2016.

Se kommissorium her

Kontakt: Kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen, tlf. 21 59 33 87.