Klokken 6.04 blev der for alvor sparket gang i LO?s og FTF?s nye, fælles kampagne ?Sammen skaber vi værdi?. Det skete, da Malerforbundets Claus Jensen iført en grøn OK-vest stillede sig op foran stationen i Roskilde og rakte et par hvide papirposer frem mod et par morgenfriske lønmodtagere.

De var i rask tempo på vej mod deres pendlertog, men tog imod posen, der rummede en croissant og en lille tekst om den faglige kampagne.

? Godmorgen. Værsgo, her er en hilsen fra LO og FTF. Hav en god dag, sagde Claus Jensen.

Han var ikke den eneste, der uddelte kampagnemateriale i morges. Landet over gik fagligt aktive på gaden, og der blev serveret kaffe og budskaber i blandt andet Aalborg, Odense, Svendborg, Nyborg, Ringsted og Haderslev.

Uden for København var det de lokale LO-sektioner, der stod for arrangementet, men både LO- og FTF-familien var repræsenteret flere steder. Udover Malerforbundet stillede både FOA, Dansk El-Forbund, BUPL og Danmarks Lærerforening således op i Roskilde.

Rune Kent fra den lokale lærerforening er særdeles tilfreds med den nye alliance:

? Samarbejdet mellem LO og FTF er vejen frem. Vi har i forvejen en god sag, men kommer nu til at stå endnu stærkere, sagde Rune Kent, før han tog kampagne-handskerne på.

Torben Jørgensen, formand for LO Roskilde, deler det synspunkt.

? Vi har jo så mange fælles interesser, at det er naturligt, at vi samarbejder. Og så er det fint, at vi allerede fra førstedagen får så megen synlighed, sagde Torben Jørgensen ? der også havde folk på gaden i Hvalsø og Viby og havde indkøbt tusind croissanter til kampagne-starten.

Klokken 6.57 var der bare 15 tilbage ? og de heldigste pendlere havde udsigt til en kop kaffe på Nørreport Station i København. Her stod topfolk fra både LO og FTF klar til at hilse på pendlerne. Heriblandt LO?s næstformand Lizette Risgaard, der var glad for kampagnens friske start:

? Samarbejdet handler om at sætte lønmodtagernes interesser på den politiske dagsorden. Vi peger ikke på, hvem der skal lede den næste regering. Men vi fortæller politikerne om vores forventninger til et fremtidigt regeringsgrundlag, siger Lizette Risgaard.

Følg kampagnen på Facebook og Twitter