Arbejdsretten mødtes i dag med repræsentanter fra Ryanair og LO.

Serviceforbundet og Flyvebranchens Personaleunion ønsker en overenskomst med Ryanair for det personale, flyveselskabet vil basere i Danmark. Ryanair har hidtil afvist ønsket, og LO har derfor bedt Arbejdsretten tage stilling til lovligheden i en strejke og sympatikonflikt overfor Ryanair.

I dag hørte Arbejdsretten Ryanair og LO fremlægge hvert deres syn på sagen. Arbejdsretten besluttede derefter at afholde endnu et møde den 12. maj. Dommeren forventer, at sagen derefter kan behandles hurtigt, og datoen for det endelige retsmøde forventes fastsat kort derefter.

? Vi havde håbet at få den endelige dato i dag. Det er ærgerligt, at vi ikke fik den, men systemet arbejder, og det respekterer vi. Arbejdsretten fastholder, at det er en hastesag, men lægger også vægt på, at der er tale om kompliceret stof, siger Peter Nisbeth, advokat for LO.

LO og forbundene understreger, at en eventuel konflikt mod Ryanair må vente, til Arbejdsretten har behandlet sagen:

? Det er også spillets regler, og dem lægger vi stor vægt på, siger Peter Nisbeth.

I forbindelse med dagens behandling i Arbejdsretten holdt LO’s næstformand Lizette Risgaard denne tale (pdf)

(Talen oversat til engelsk her)

Se faktaark (pdf)
Se tidslinje og miniordbog (pdf)

Yderligere oplysninger: Peter Koch Palshøj, kommunikationskonsulent i LO ? tlf. 61 15 02 10.