? En fin aftale, der sikrer vores medlemmer en god reallønsudvikling, siger Harald Børsting.

Aftalen, der blev indgået mellem arbejdsgiverne i Kommunernes Landsforening (KL) og de kommunalt ansatte repræsenteret i Forhandlingsfællesskabet (FF), giver samtidig en række andre fordele for de kommunalt ansatte medarbejdere. Blandt andet får ufaglærte bedre muligheder for at blive uddannet til faglært niveau, ligesom kommunalt ansatte fædre får en uges ekstra barsel.

? Først og fremmest er jeg tilfreds med, at vores kommunalt ansatte medlemmer har udsigt til en god realløn. Men det er også rigtig positivt, at aftalen sikrer, at endnu flere af vores ufaglærte medlemmer fremover får mulighed for at blive uddannet til faglært niveau. Uddannelse er helt afgørende for at sikre sig en plads på fremtidens arbejdsmarked og samtidig er det med til at sikre kvaliteten af servicen i den offentlige sektor, siger Harald Børsting.

? Derudover er jeg meget tilfreds med, at kommunalt ansatte fædre ? ligesom i staten ? får en hel uges ekstra barsel med løn. Det er endnu et skridt i retning af ligestilling på det offentlige arbejdsmarked. Og så glæder det mig, at aftalen skaber rammer for et bedre psykisk arbejdsmiljø i det offentlige, siger Harald Børsting.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.