? Arbejdersangbogen skal være en brugsbog og ikke en museumsgenstand og derfor er det dejligt at få nogle nye sange med i bogen, så også unge fortsat kan have glæde af den, siger LO-sekretær Ejner K. Holst, der samtidig er medlem af AOF?s bestyrelse. AOF står for Arbejdersangbogen, der i alt indeholder 180 sange.

45 sange, der ikke var med i forrige udgave, er med i den nye, mens 36 sange er skiftet ud.  Af de nyere sange står bl.a. Nanna, Michael Falch og popgruppen Shu-bi-dua for et eller flere numre, mens en stor del af de udskiftede sange er af især svensk eller norsk oprindelse. 15 af de udskiftede sange stammer fra disse to lande.

Arbejdersangbogen udkom første gang i 1926 og handler både om kampen mod uretfærdighed og undertrykkelse og om glæden ved at stå sammen og at arbejde sammen. Redaktionen har lagt vægt på, at sangene skal være velegnede som fællessange og samtidig bidrage til at udbrede arbejderbevægelsens syn på det enkelte menneske og fællesskabet.

Bidragydere kommer og synger for
AOF og LO er gået sammen om at fejre udgivelsen fredag den 16. januar kl. 14.30-16.30 i caféen i LO-huset, Islands Brygge 32D. Her vil handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og næstformand i 3F Jane Korczak give den nye sangbog et par politiske og faglige ord med på vejen. Desuden vil en række af bidragyderne til sangbogen synge for på nye og gamle sange: Kaditterkadat, Leif Monnerup, Side by Side, Eva Juul Andersen og Carsten Bo.

Medredaktør af sangbogen Erik Juul Andersen binder eftermiddagen sammen.
Der vil være mulighed for en forfriskning.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.