Vækst og uddannelse
Statsministeren varslede nye vækstinitiativer i sin tale og lagde vægt på et fortsat stærkt fokus på uddannelse:

? Danmark har fortsat brug for initiativer, som kan understøtte og stimulere dansk økonomi og vækst. Vækst skaber job, og derfor hilser LO nye vækstinitiativer velkomne, fastslår LO-formand Harald Børsting.

? Uddannelse er nødvendig for at skabe en stærk tilknytning til det danske arbejdsmarked. Statsministeren understregede igen, at uddannelse er vejen frem, og jeg blev især glad for, at hun fremhævede vores stærke erhvervsuddannelser. Jeg er overbevist om, at den nye erhvervsskolereform vil skabe bedre uddannelser for vores unge i fremtiden, understreger Harald Børsting.

Dagpenge
Et nyt og forbedret dagpengesystem er undervejs, og statsministeren gjorde i sin tale det klart, at et nyt flertal efter et valg skal sikre bedre muligheder for vores mange arbejdsløse kollegaer.

? I LO ser vi frem til et nyt dagpengesystem til gavn for vores mange arbejdsløse kollegaer. Statsministeren gav meget klart udtryk for, at vi skal sikre, at færre falder ud af dagpengesystemet. Det er jeg helt enig med hende i, lyder det fra Harald Børsting, som fortsætter:

? Jeg ser frem til at se på mulighederne i Dagpengekommissionen, som skal komme med en række anbefalinger. Derudover er jeg helt enig med statsministeren i, at vi skal kæmpe for et nyt flertal efter valget, som kan sikre et nyt og forbedret dagpengesystem, understreger Harald Børsting.

? Statsministerens nytårstale er et vidnesbyrd om, at der skal skabes tryghed for danskerne i 2015. Vækst, uddannelse og et nyt dagpengesystem er vejen frem til at opnå tryghed for danskerne, ligesom nye initiativer for at skabe en stærkere tilknytning til det danske arbejdsmarked og den danske kultur for flygtninge og indvandrere er det samme, slutter LO’s formand Harald Børsting.

For yderligere information kontakt Stine Luise, tlf. 2335 8370.