Det er glædeligt, at den danske regering med Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen nu også taler om vækst under det danske EU-formandskab. Udmeldingerne for det næste halve år med EU under dansk ledelse har hidtil manglet nogle offensive initiativer. Der er i hele EU et kæmpe fokus på at få styr på økonomien og skabe stabilitet. Det er absolut også nødvendigt, men vi kan ikke kun spare os ud af krisen.
Derfor er FTF tilhænger af en mere offensiv tilgang for at skabe vækst og beskæftigelse. Det skal ske gennem investeringer og konkrete politiske tiltag. Det er derfor opløftende, at statsministeren og EU’s præsident Herman Van Rompuy bruger deres første møde under det danske EU-formandskab til andet end at tale om økonomisk stabilitet og spareplaner. Meldingen fra mødet mellem de to er, at der også skal tages fat på beskæftigelse og de mange unge europæere uden arbejde. Også i Danmark er der alt for mange unge ledige, og statsministerens melding kan forhåbentlig give dem ekstra håb.

I Danmark har vi gode erfaringer med initiativer som jobrotation til nyuddannede unge ledige. Den slags erfaringer kan vi dele med de øvrige EU-lande. Ikke mindst i en situation, hvor 23 millioner europæere står uden arbejde. FTF bidrager gerne til en diskussion af, hvad vi kan gøre før, under og efter det uformelle topmøde mellem EU-landene i slutningen af januar.
En af grundstenene for mange års fremgang i Danmark er det gode samarbejde mellem arbejdsgivere, fagbevægelse og regering. Det er der al mulig grund til at fortsætte, og et EU-formandskab er en god anledning.
Bente