I offentligheden argumenterer De Konservative for topskattelettelserne som en gave til de ufaglærte og faglærte. Sjovt nok, glemmer de samtidig at fortælle, at det er selv samme grupper, som kommer til at betale for gildet.

Ifølge myndighederne snyder nogle af landets virksomheder årligt for 14 milliarder kroner. Regeringen bør omgående ansætte 1.000 flere skattekontrollører – og de vil tjene sig selv hjem igen mange gange

Ingen i fagbevægelsen ønsker komplet lighed, som Tom Jensen antyder, men vi er bekymrede for, hvad ulighed kan gøre ved tilliden og sammenhængskraften i det danske samfund.

Hvis vi skal have et samfund, hvor alle er lige, rige og trygge, må politikerne træffe beslutninger om at omfordele den velstand, der bliver skabt, så alle får gavn af den.

Mens de rigeste 10 pct. af befolkningen i gennemsnit har fået 65.000 kr. mere imellem hænder om året siden 2010, så er det tilsvarende beløb for de 40 pct. fattigste blot 3.000 kr

Fattigdom får ikke folk i arbejde. Tværtimod fastlåses folk i fattigdom, fattigdom medfører skyld og skam og fattigdom fjerner overskuddet til at søge job.

En af de første store dagsordener, vi kaster os over i FH, er kampen imod ulighed. For uligheden er vokset i Danmark. Det er en forudsætning for vores samfundsmodel, at afstanden mellem rig og fattig ikke bliver for stor. 

Lizette Risgaard, Formand Fagbevægelsens Hovedorganisation

Det skal være en ret at kunne trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, hvis man er slidt efter et langt arbejdsliv.