Den danske stat går glip af fem milliarder kroner årligt, blandt andet fordi internationale virksomheder spekulerer i skattetænkning inden for EU. FH ønsker flere sanktioner over for skattely-lande, international efterforskningsenhed og betaling af skat i det land pengene tjenes.

Timeløn på 15 kroner, overnatninger på byggepladsen og madlavning i lastrum. Det er nogle af de konsekvenser af virksomheders spekulation i billig arbejdskraft fra andre EU-lande, der udgør den sociale dumping.

FH ønsker EU arbejder for:

Lønmodtagernes EU

Her kan du se de internationale mærkesager for Fagbevægelsens Hovedorganisation

Michael gik ned med stress.
Se hans portræt og debat med to spidskandidater:


Bente Sorgenfrey i debat med Jeppe Kofoed og Morten Helveg om international skattesnyd

Bygningsmaler Tine Larsen fortæller om sine erfaringer med social dumping:

EU har kapaciteten til at hjælpe mange lønmodtagere, hvis altså EU-parlamentarikerne engagerer sig i vores dagsordener: Arbejdsmiljø, social dumping og international skattesnyd.

Mød spidskandidaterne til Europa-Parlamentsvalget, når Fagbevægelsens Hovedorganisation inviterer til afslutningsdebat lørdag d. 25. maj kl. 10-11.

De næste 13 dage vil vi føre EU-kampagne på de sociale medier og med fysiske debatarrangementer. Jeg glæder mig til at tilbyde medarbejdere ude på arbejdspladserne en EU-diskussion, der er relevant for dem.

Bente Sorgenfrey, næstformand i FH

Stem på lønmodtagerne i EU

Halvdelen af sygedagene i EU skyldes stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø, mens tusindvis af lønmodtagere i hele EU bliver fysisk nedslidt i en tidlig alder.

Social dumping presser løn – og arbejdsvilkår helt i bund i nogle brancher, og det rammer danske lønmodtagere, der har kæmpet i generationer for ordentlige forhold.

Skattely på bekostning af velfærd, sundhed og uddannelse

Samtidig slipper store internationale koncerner med at betale næsten ingen selskabsskat fordi de udnytter skattely-lande i EU – det sker på bekostning af sundhed, uddannelse og velfærd i EU-landene.

FH vil have en ny retning for EU, hvor der indføres bedre kontrol med arbejdsmiljøet, og sanktioner mod virksomheder, der spekulerer i arbejdets frie bevægelighed.

Bedre kontrol med virksomheder der skattespekulerer

Og vi ønsker bedre kontrol med og nye regler for virksomheder, der skattespekulerer.

Når du stemmer til Europa-parlamentsvalget den 26. maj, så stem for lønmodtagerne i EU. Her på siden kan du se, hvad en række kandidater mener om FH’s mærkesager i EU-valgkampen og se film med lønmodtagere.

ER DU STRESSET?

Det er ikke ligegyldigt om du ligger i det grønne, gule eller røde felt!

HVORDAN PÅVIRKER EU VELFÆRDEN I DANMARK?

Er EU en trussel mod den danske model og Danmarks velfærd, eller understøtter EU velfærden?