25.000 arbejdsmiljørepræsentanter i Fagbevægelsens Hovedorganisation skal være med til at arbejde for det gode arbejdsmiljø ude på arbejdspladserne.

Hvordan kan vi sikre et bedre arbejdsmiljø på arbejdspladsen gennem arbejdsmiljørepræsentanten?

Sådan lyder det helt overordnede spørgsmål, når Fagbevægelsens Hovedorganisation i 2019 skyder kampagnen ArbejdsMiljøRepræsentantåret 2019 (AMR 19) i gang.

Fagbevægelsens Hovedorganisation tæller 25.000 arbejdsmiljørepræsentanter. De er medarbejdernes repræsentant for det gode arbejdsmiljø på arbejdspladserne, som er der hvor arbejdsmiljøet leves, opleves og skabes.

Her på siden kan du læse mere om kampagnen, og hvilke aktiviteter og tilbud der vil være i løbet af året.

Udfordringen er altså, at vi står med et område, som kollegerne finder enormt vigtigt, men som underprioriteres politisk.

MORTEN SKOV CHRISTIANSEN

Der blev udvekslet erfaringer, snakket og grint – og skjult en enkelt tåre i øjenkrogen. For 1500 arbejdsmiljørepræsentanters fortællinger fra hverdagen er ikke for sarte sjæle. Tirsdag d. 8. januar blev Arbejdsmiljørepræsentantåret 2019 skudt i gang i en propfyldt sal i Odense Congress Center.

Kun halvdelen af landets arbejdsmiljørepræsentanter får det tilbud om efteruddannelse, som de har krav på. Det viser to store undersøgelser.

Arbejdsmiljørepræsentantåret 2019
Til kamp for hverdagens helte
25.000 arbejdsmiljørepræsentanter i Fagbevægelsens Hovedorganisation skal være med til at arbejde for det gode arbejdsmiljø ude på arbejdspladserne

Jeg bruger halvdelen af min arbejdstid på arbejdsmiljø og besøger i snit en arbejdsplads hver anden uge. Når jeg bliver tilkaldt, skyldes det typisk, at en konflikt er gået så meget i hårdknude, at medlemmerne har brug for at tale med sådan en som mig.

– Som ansvarlig for arbejdsmiljøområdet her i lærerkredsen er det blandt andet min opgave at have kontakt til arbejdsmiljørepræsentanterne på de 44 skoler i Herning og Ikast-Brande. Vi mødes regelmæssigt i den kreds, og det er mit indtryk, at folk er glade for den mulighed, det giver for at tale sammen og dele viden og erfaringer.

Det er især stress, der skaber problemer på arbejdspladserne. Folk er meget pressede. Medarbejderne løber stærkt og har ikke den nødvendige tid til arbejdet – og lederne agerer i frustration over, at de ikke har flere midler at gøre godt med.

Udfordringen er, at vi står med et område, som kollegerne finder enormt vigtigt, men som underprioriteres politisk.

Følg AMR19 på Facebook

På AMR-netværkets Facebook-gruppe kan du løbene følge med i tid og sted for op mod 200 lokale arrangementer