Christina Lien (50) har med egne ord haft et ”broget” arbejdsliv. Hun er oprindelig uddannet professionsbachelor på undervisningsområdet og har også en kontoruddannelse indenfor offentlig administration.

Den baggrund har hun krydret med nysgerrighed og rejselyst: Hun har været selvstændig, rejst Australien tyndt, boet i Norge gennem fire år, arbejdet med teknisk support i Athen og søgesprogsoptimering i Portugal.

Jeg kan mange ting, men ofte blev jeg låst fast i bestemte jobs uden hensyntagen til erfaring og personlig interesse. I FTFa oplevede jeg, at der blev set på det hele menneske

Christina Lien

Efter en hård corona lockdown i Portugal var Christina dog klar til at komme hjem til Danmark og starte på ny.

Kunsten at få hul på det danske jobmarked

Men hvordan kommer man ind på det danske jobmarked, når man har været væk længe, og når ens faglige profil er komplekst sammensat? De spørgsmål fik Christina hjælp til på mødet med sin a-kasse FTFa.

Her deltog hun et forløb, som a-kassen tilbyder som en del af et forsøg, hvor en række a-kasser har eneansvar for nyuddannede ledige i de første tre måneder.

Det hele menneske

Christina har i tidligere ledighedsforløb haft oplevelsen af at være blevet sat i en kasse:

”Jeg kan mange ting, men ofte blev jeg låst fast i bestemte jobs uden hensyntagen til erfaring og personlig interesse. I FTFa oplevede jeg, at der blev set på det hele menneske”, fortæller hun.

Gennem forskellige webinarer, udbudt af a-kassen, fik Christina mulighed for at arbejde med bl.a.  at skræddersy sit cv og ansøgningsmateriale, så det afspejlede hendes faktiske kompetencer.

”Det at få konkrete værktøjer til at arbejde med mit materiale var helt fantastisk”, siger Christina.

Sparringen med FTFa gav da også gevinst, for kort efter blev Christina tilbudt job i corona-smitteopsporingen – et job hun takkede ja til for at holde sig aktiv, mens hun fik fremtiden og drømmene på plads.

Ro på og mere overskud

Mange ledige oplever det som stressende at være jobsøgende. Men forløbet i a-kasseforsøget gjorde, at Christina oplevede det anderledes denne gang:

Mit stressniveau var lavere, og bare det at jeg vidste, hvor jeg skulle ringe hen, og til hvem, gav en ro og et overskud til rent faktisk at udføre det arbejde, det kræver at researche og søge jobs

Christina Lien

”Mit stressniveau var lavere, og bare det at jeg vidste, hvor jeg skulle ringe hen, og til hvem, gav en ro og et overskud til rent faktisk at udføre det arbejde, det kræver at researche og søge jobs”, siger hun.

Christina oplevede desuden at blive mødt med åbenhed og en entusiasme fra jobrådgiverne i FTFa, der gav tro på tingene:

”Der var ikke den samme frustration, som jeg ellers har mødt tidligere i systemet. Her havde jeg opfattelsen af, at medarbejderne var der, fordi de havde lyst til at være der, og at de virkelig ønskede at hjælpe mig godt videre”.

Spørgsmål blev en øjenåbner

Som et led i jobsøgning besluttede Christina Lien sig for at deltage i endnu et webinar hos FTFa – denne gang et med tematikken ”Afklaring”.

De spørgsmål satte hjerneaktiviteten i gang hos mig, for hvad var det egentlig, jeg havde lyst til at arbejde med på den lange bane

Christina lien

Her fik Christina sig lidt af en øjenåbner, da hun blev stillet over for spørgsmål som ”Hvad fortabte du dig i som barn?” og ”Hvad gør dig glad i dit arbejde?”

”De spørgsmål satte hjerneaktiviteten i gang hos mig, for hvad var det egentlig, jeg havde lyst til at arbejde med på den lange bane?”, fortæller hun.

For Christina blev en gammel drøm om at arbejde med interiørdesign eller møbelsnedkeri pludselig aktiveret, og hun planlægger i dag at videreuddanne sig inden for det felt.

Indtil da rådgiver og servicerer Christina borgere i corona smitteopsporingen.