Som organiseringspraktikant vil du blive en del af afdelingen Organisation og Uddannelse med seks dygtige kollegaer, en chef samt forpersonen og næstforpersonen for vores studieorganisation Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende.

Om praktikken

Som praktikant skal du arbejde med studieorganisationen og afhængigt af dine faglige interesser, vil du være med til at:

  • Forberede, koordinere og afvikle workshops, oplæg og andre aktiviteter på de 13 studiesteder
  • Planlægge og gennemføre nationale uddannelsesaktiviteter for vores aktive, der bringer dem videre med at engagere flere i deres kampagner og projekter – og med at realisere flere af de forandringer, vi stræber efter
  • Udvikle vores kampagnestrategi og konkrete politikforslag for mere praktik i socialrådgiveruddannelsen.

Det er vigtigt for os, at du undervejs i praktikken lærer en masse og får nye, praktiske erfaringer, der er relevante for dine faglige interesser. Du vil arbejde tæt sammen med en af vores kollegaer og forpersonskabet i Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, og du vil få en praktikvejleder og løbende sparring og feedback. Samtidig er vores tilgang til læring, at vi bliver dygtigere til vores arbejde ved at gøre det, evaluere vores erfaringer, tilpasse og prøve igen. Derfor vil vi også kaste os ud i nye opgaver og give dig ansvar. 

Hvem er du?

  • Vi forestiller os, at dit studie handler om samfund, organisation, pædagogik eller læring
  • Vi forventer, at du er struktureret og kan holde overblik
  • Det er afgørende for os, at du deler værdier med DS og er motiveret for sammen med os at lære, hvordan vi skaber positive forandringer med socialrådgiverstuderende
  • Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med at organisere og facilitere fællesskaber af frivillige.

Formelt

Praktikperioden kan tilrettelægges med udgangspunkt i dit studies krav til en meritgivende praktik fra februar 2020 til juli 2020. Praktiktiden er ugentligt 30 timer, og vi supplerer din SU med en erkendtlighed på 3.000 kr. om måneden.

Som praktikant bliver du en del af DS’ sekretariat, som har til huse i Toldbodgade i indre København. I sekretariatet i København får du cirka 40 kollegaer, samt yderligere cirka 35 kollegaer fordelt på tre regionale kontorer. Der vil i nogen grad være rejseaktivitet rundt i landet.

Ansøgningsfristen er den 19. november. Vi holder løbende samtaler og laver en praktikaftale, når vi har fundet et godt match. Hvis du er interesseret, vil vi meget gerne høre lidt om hvorfor og om dine forventninger til en praktik hos os. Du skal sende din ansøgning, CV og uddannelsespapirer i en samlet PDF til soe@socialraadgiverne.dk og mærke ansøgningen Organiseringspraktikant.

Hvis du har spørgsmål til praktikken, er du velkommen til at kontakte Simon Ørbæk på telefon 27621591 eller mail soe@socialraadgiverne.dk.

OM DANSK SOCIALRÅDGIVERFORENING
Dansk Socialrådgiverforening (DS) er en professionsfagforening med over 18.000 medlemmer og et stigende medlemstal. Vi arbejder med socialrådgivernes løn- og arbejdsvilkår, med at udvikle socialrådgiverfaget og påvirke socialpolitikken. Vi er foreningen for alle socialrådgivere: Medarbejdere og ledere, selvstændige, studerende samt socialrådgivere med en akademisk videreuddannelse.