Da jeg blev næstformand i LO for efterhånden tre år siden, fik jeg arbejdsmiljø som et af mine politiske ansvarsområder. Og allerede fra første dag tænkte jeg ”okay, det kan blive stort det her”. Men jeg tænkte også, at det skal blive stort.

På den ene side er arbejdsmiljø nok det område, som vores kollegaer på arbejdspladserne så at sige mærker klarest på deres krop og sind i dagligdagen. Hvis der er et dårligt miljø på arbejdspladsen, mærker man det ikke bare en gang imellem. Man mærker det nærmest hele tiden. Derfor betyder arbejdsmiljø noget for alle.

Udfordringen er altså, at vi står med et område, som kollegerne finder enormt vigtigt, men som underprioriteres politisk.

MORTEN SKOV CHRISTIANSEN

På den anden side er arbejdsmiljø et område, der ofte bliver overset. Når der skal deles penge ud på finansloven, er der ikke mange kroner, der kastes i retning af arbejdsmiljøet. Men når der skal findes besparelser, ved politikerne godt, hvor de kan finde nogle. Det er som om, det er blevet legitimt at føre en politik, der systematisk forringer vores arbejdsmiljø.

Morten Skov Christiansen

Næstformand i FH, sidder med arbejdsmiljø som politisk område.

Udfordringen er altså, at vi står med et område, som kollegerne finder enormt vigtigt, men som underprioriteres politisk. Og det skal vi nu sætte alle sejl til for at lave om. Ingen kollega skal leve et arbejdsliv i et dårligt arbejdsmiljø. Vores stærke samfund skal kendes ved, at et stærkt arbejdsmiljø giver os de afgørende forudsætninger for, at vi har et top-gearet arbejdsmarked til gavn for alle.

Det er derfor, vi i det daglige politiske arbejde skal knokle for at sikre de rigtige rammer for arbejdsmiljøet. Og mit håb er, at AMR 19 bliver en langsigtet investering i vores arbejdsmiljø, vores faglige fællesskab og sidst, men ikke mindst, vores arbejdsmiljørepræsentanter. Vi skal simpelthen bruge næste år på at synliggøre det arbejde, de udfører – og øge respekten for deres funktion og indsats. De er meget ofte nøglen til det gode arbejdsliv.

Vores bevægelse står selvfølgelig på stærke politiske resultater. Men vi står også på, at vi er en bevægelse. En organisatorisk sværvægter, der kan rykke hegnspæle, når vi sætter alle kræfter ind. Og det er det, vi gør nu. Det er dét, der er ambitionerne med AMR 2019.